Boek in Beeld

 

Ik zag onderstaand bericht op Facebook over Boek in Beeld en dan kun je maar één ding doen en dat is kaartjes kopen! Dat hebben we goed gedaan, want het was een super gezellige en ook wel bijzondere avond.

Studenten Illustratie/Animatie van AKV/St. Joost presenteren hun boekcovers, beeldverhalen, animaties en vrij werk, geïnspireerd op vijf boeken van jonge Nederlandse schrijvers. Freelance journalist en literair criticus Onno Blom interviewt de auteurs over hun boek en onderliggende thema’s en gaat met hen in gesprek over het werk van de studenten. De studenten stortten zich op de vijf boeken van de schrijvers die op de bovenstaande foto staan afgebeeld. Naast de presentatie Boek in Beeld is in de serre een kleine tentoonstelling ingericht met uiteenlopend werk.

We waren nog nooit voor een literair evenement in de Verkadefabriek in Den Bosch geweest, dus dat maakte ons extra nieuwsgierig naar deze avond. Een keer totaal wat anders dan Boekie Night of een lezing (al zijn dat ook geweldige avonden). Het draaide dit keer ook meer om de studenten dan om de schrijvers. Daarom ook een heel ander (jonger) publiek dan wij zijn gewend…haha. De zaal zat bomvol, maar wij hadden een mooi plekje op de eerste rij weten te bemachtigen. Hoe super is dat! 👍

De schrijvers voelden zich enorm vereerd dat de studenten zo ontzettend veel werk hebben verricht en dat straalden zij ook uit. Heel bijzonder dat iedere student zijn/haar eigen interpretatie van het verhaal laat zien in het betreffende werk. En wát voor ’n werk 😱 Zó knap, mooi en creatief.

Ik heb het boek Birk van Jaap Robben gelezen en ben halverwege het boek van Ernest van der Kwast, De IJsmakers. Enerzijds is dat een toegevoegde waarde omdat je dan anders naar een foto/animatie kijkt, maar anderzijds word je wel weer nieuwsgierig naar boeken die je niet hebt gelezen. Interessant is dat.

Er was geen ‘officiële’ signeersessie, dus dan moet je tóch maar zelf de schrijvers gaan opzoeken wil je een handtekening krijgen. Maar goed, dat doet Moontje wel 😂 En Martin? Tja….hij zorgt voor een gave foto. Super toch?!

 

Kortom; een hele leuke avond en op naar het volgende uitje!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

3 gedachten over “Boek in Beeld”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: