Boekenparade- en markt Utrecht 2018!

Éindelijk was ’t dan 16 september en kon ik naar Utrecht voor de ILFU (International Literature Festival Utrecht) boekenparade- en markt! 📚☕🛍✍

Het ILFU organiseert in het kader van het Utrechts Uitfeest de eerste editie van de boekenmarkt. Op het TivoliVredenburg verrijzen zo’n 150 kramen.

Voor iedereen die wil weten wat hij/zij dit najaar moet lezen is er de boekenparade. Een marathonsessie met nationale en internationale auteurs over hun nieuwste boeken, afgewisseld door muziekoptredens

Dit klínkt niet alleen fantastisch, dit wás gewoon fantastisch! 😀 De marathonsessie duurde van 12:00 uur tot 17:00 uur en je kon vrij in- en uitlopen. Ideaal, want ik wilde natuurlijk ook even naar de markt.

De zaal zag er leuk uit en vooraan stonden wat heerlijk zittende bankjes. Tja, waarom achteraan gaan zitten als dat niet nodig is? 💁

Het eerste blok vond ik erg leuk. Pieter van der Wielen (presentator) in gesprek met Anna Enquist over haar nieuwste roman Want de avond (vervolg Kwartet). Ik werd enthousiast, dus tja…kon ’t niet laten om Kwartet aan te schaffen en uiteraard laten ✍. Mirjam van Hengel kende ik niet, maar het was een leuk interview!

Ook de gesprekken met Peter Zantingh, Tim Fransen en Marente de Moor vond ik zéér interessant.

Rond de klok van 14:00 uur ben ik naar de boekenmarkt gegaan en ben zelfs geslaagd! Ik koop niet veel tweedehands boeken, maar twee zéér goed uitziende boeken zijn tóch in mijn tas beland. De jongen op de berg van John Boyne en De stamhouder van Alexander Münninghoff. Ben zó benieuwd! 😊

Nog even een sapje gedronken in het café van het gezellige Tivoli en weer terug naar de grote zaal. Hoopte uiteraard dat er weer plek was op mijn bankje en ja hoor…wat een geluk! 🙇 Vervolgens nog van drie gesprekken met Brad Watson (Amerikaans, dus beetje opletten), Hans Boland (zéér serieus) Georgina Verbaan (kon super leuk voordragen) genoten. En niet te vergeten gelachen bij Akwasi! 😂

Toen zat de marathonsessie erop en de markt werd opgeruimd. Ik ben nog even snel bij boekhandel Broese binnengelopen, heb een frietje gegeten en toen terug naar huis!

Het was een super leuke dag en volgend jaar ben ik er zeker opnieuw bij!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

1 gedachte over “Boekenparade- en markt Utrecht 2018!”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: