Boekie Night – januari 2019

De gasten (van links naar rechts): Jeroen Thijssen, Revka Bijl en Adriaan Kuijper.

Ons eerste literaire uitje van 2019! We hadden er ook heel veel zin in. De datum van Boekie Night in december kwam niet goed uit, dus we waren er nu écht aan toe. Klinkt hè?! 😂

Vol enthousiasme op naar het Natlab om daar nog even van een warme chocomel (en een heerlijk gebakje dit keer) te genieten en bij te kletsen. De gasten waren voor ons allebei onbekend en zoals Martin altijd zegt: “ik laat me gewoon verrassen”. Dit keer heb ik dat ook gedaan! 😄

Jeroen Thijssen vertelde over zijn biografie over Johannes van Dam. Johannes van Dam, bekend culinair journalist, is inmiddels overleden. De auteur heeft veel werk gestoken in het maken van dit boek. Dit ging niet altijd even soepel, omdat het lastig was om met de vrienden/familie van Johannes een goed gesprek aan te gaan. Als überhaupt de wil er al was. Deze man was namelijk niet enorm geliefd. Jeroen heeft op een duidelijke en leuke manier verteld over de persoon Johannes van Dam.

Revka Bijl vertelde over haar eerste roman Gapen onder water. Zij schreef al enige tijd korte verhalen en een aantal daarvan zijn gepubliceerd in het Hollands maandblad. De uitgeverij heeft haar gevraagd om een roman te schrijven en dat is Gapen onder water geworden. Het verhaal spreekt mij niet echt aan, maar één ding is zeker; voorlezen kon ze erg mooi!

Adriaan Kuijper is bekend als reclameschrijver van bijvoorbeeld de reclame van Calvé. Anno is zijn debuutroman en naar mate hij meer over dit verhaal vertelde des te nieuwsgieriger ik werd, dus wie weet..? Een spontane man met de nodige humor. Prettig om naar te luisteren. Adriaan is al benaderd door een producent om Anno te verfilmen. Ook gaf hij aan dit vervolgens zélf te willen regisseren. Dat nodigde natuurlijk uit tot heel wat vragen van het publiek. Was leuk en interessant!

De avond werd op een hele bijzondere manier afgesloten, want Wim Daniëls vertelde het publiek over dit blog en dat men écht even moest gaan kijken. Ik schrijf, zoals hij vertelde, hele leuke stukken over boeken😊. Poeh poeh…dat was even schrikken😱. Maar goed, PR hoort ook bij mijn job…haha. De aanleiding hiervan was, dat ik mijn hand op stak toen hij twee kaartjes weggaf voor iemand die heel arm is 😂. Ik ben niet arm, maar waarom je kans niet pakken op een gratis kaartje?! En tja…toen herkende hij mij……oeps.

Op naar de volgende Boekie Night!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

2 gedachten over “Boekie Night – januari 2019”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: