Challenge boekenweek, 29-03-2019: Ultieme leesclubboek

Dit was voor mij een lastige opdracht, omdat ik niet bij een leesclub ben aangesloten. Gevolg 👉 op naar de Derijks om te vragen welk boek hiervoor geschikt is. Marlies is voorzitter van een leesclub en kon mij op deze vraag meteen een antwoord geven: Patricia van Peter Terrin. Dit boek heb ik inmiddels gelezen en ik kan begrijpen dat hier een avond veel over is gediscussieerd. 😃

Astrid is een succesvolle eventmanager van negenendertig. Juist wanneer haar baan en het moederschap haar even te veel worden, valt haar iPhone in het bad van haar zoontje. Voor de buitenwereld, die haar voortdurend opeist, is ze plots onbereikbaar, als van de aardbol verdwenen. Ze doet het ondenkbare: ze loopt het huis uit, start haar auto en rijdt weg uit de villawijk.

Op de snelweg komt ze bij haar positieven en wordt ze bevangen door paniek. Ze haast zich terug, voordat haar vijfjarige zoontje Louis iets overkomt. Maar wanneer de auto van haar man David onverwacht voor het huis blijkt te staan, durft ze zich niet te vertonen. Vanaf dat moment zoekt ze angstvallig een weg terug naar haar eigen leven.

Na de eerste zin weet je al meteen dat dit een pageturner gaat worden. Je wordt in het verhaal gezogen en het laat je niet los.

Diepgaand, meeslepend, maar vooral ook spannend! Zoals je weet hou ik niet van spoilers en wil nooit veel vertellen over een boek, maar ik kan je wél zeggen dat er met regelmaat de nodige vragen oppoppen en je op zoek bent naar verklaringen. Wat/hoe/wanneer, maar vooral ook WIE? Soms verwarrend, maar dit neemt niet weg dat het verhaal goed is opgebouwd.

Tóch was enige rust in huis tijdens het lezen van Patricia bij mij wel noodzakelijk!

💢 Lees het boek en je begrijpt ook de foto! 😉

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: