Een avond met Dido Michielsen!

Oh, wat had ik hier toch zin in. 😃 Net als van het boek Lichter dan ik heb ik ook van de avond bij Derijks genoten. Mijn recensie van deze schitterende roman heb ik onlangs geplaatst. (recensie).

Na het welkomstwoord van Astrid zette Dido eerst wat familiefoto’s op tafel neer om deze voor te stellen. Dat was vooral heel leuk voor de mensen die het boek al hebben gelezen. Deze lezing was voornamelijk bedoeld om te vertellen hoe deze roman tot stand is gekomen en wat achtergrondinformatie te delen. Heel interessant. Natuurlijk las ze bepaalde stukken voor, die ze vervolgens ook toelichtte.

Omdat Dido van te voren duidelijk aangaf dat ze niet teveel wil verklappen van het verhaal, waren er weinig vragen. Ook het publiek wil dan natuurlijk oppassen. De mensen die het nog niet gelezen hebben zitten niet te wachten op spoilers.

Uiteraard heb ik mijn boek laten signeren. Daarin staat: “met dank voor al jouw mooie woorden“. Dit schrijft ze naar aanleiding van mijn recensie (deze heb ik namelijk op social media geplaatst). Heel lief en attent is zo’n persoonlijke noot! 😍

Aan het eind van haar lezing kregen we de Moesson. Dit is een maandblad voor Indische Nederlanders en voor mensen die geïnteresseerd zijn in het voormalige Nederlands-Indië en in het huidige Indonesië. In de september-editie staat nu een interview met deze geweldige schrijfster, dus dat ga ik eens op mijn gemakje lezen.

Ik zei al dat ik deze roman ga herlezen en ik weet ook zeker dat ik dit verhaal nu op een andere manier zal gaan lezen. Ook ga ik ga ervan uit dat je inmiddels net zo enthousiast bent geworden van Lichter dan ik dan dat ik ben. Dus op naar de winkel zou ik zeggen en veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: