Jeroen Thijssen on tour!

Dit jaar schreef Jeroen Thijssen het Brabants Boek Present! Ik ken de auteur enkel van de leuke Boekie Night vorig jaar (over zijn boek Johannes van Dam). Zijn werk is voor mij onbekend, dus nieuwsgierig was ik wel.

Met ‘De terugkeer’ schrijft Jeroen Thijssen het tweede Brabants Boek Present. Lezers in Brabant die voor €12,50 boeken aanschaffen in de boekwinkel krijgen het geschenk 5 t/m 13 september 2020 gratis aangeboden. Met dit geschenk wordt een nieuwe literaire traditie voortgezet in de provincie door het Cultuurfonds Noord-Brabant en Tilt.

Samenvatting De terugkeer:

Jeroen Thijssen schrijft met De terugkeer een intrigerend familieverhaal dat speelt in Brabant. Wanneer Simon naar Nederland komt om afscheid van zijn stervende moeder te nemen, ziet hij voor het eerst sinds vijfentwintig jaar zijn broer en zus terug. Na de mysterieuze dood van hun vader viel het gezin uit elkaar en emigreerde Simon naar Indonesië. Aan het sterfbed van zijn moeder kan Simon zijn broer Thieu niet langer uit de weg gaan. Welke rol speelde hij eigenlijk bij de dood van hun vader? Simons zus Josje mijdt alle gesprekken over het verleden, zozeer dat het op gaat vallen. En wat is er gebeurd in de schuur?

Tot nu toe vind ik De terugkeer heel mooi. Goed en toegankelijk geschreven en ik ben zeer benieuwd naar de afloop, want ik heb het boek nog niet uit.

De auteur heeft net een bezoekje gebracht aan boekhandel Derijks en natuurlijk wilde ik daar weer bij zijn. 😄 Het was niet druk. Jammer, voor zowel de winkel als Jeroen, maar voor mij ideaal. Zo konden we een gezellig praatje maken en kletsen met auteurs is écht mijn ding. En een handtekening…blijft altijd de kers op de taart!

Ik wens Jeroen Thijssen nog veel succes en ga nu snel verder in mijn boek!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: