Literaire manifestatie 2020!

De Literaire manifestaties in zowel 2017, 2018 als in 2019 vonden wij een enorm succes, dus opnieuw hadden we kaartjes gekocht. De gasten waren dit keer Herman Koch, Nicolien Mizee en Oek de Jong. Omdat Herman Koch door privé-omstandigheden er niet zou kunnen zijn, heeft Ronald Giphart zijn plaats ingenomen.

De middag werd geleid door presentator en columnist Aaf Brandt Corstius. Ik kende haar niet, maar ó wat was ze goed en leuk. Ze heeft ons flink laten lachen.

Ronald Giphart kende ik niet als auteur. Het interview ging met name over zijn laatste roman Alle tijd. Ik heb dit boek niet gelezen, maar eerlijk is eerlijk…ik ben door dit interview wel heel nieuwsgierig geworden. Het gesprek verliep heel soepeltjes en gezellig. En uiteraard kwam hier ook de nodige humor aan te pas.

Nicolien Mizee ken ik van mijn boek Moord op de Moestuin. Een heerlijk en humoristisch boek is dat (recensie hier). Uiteraard werd er ook ingegaan op haar 3 boeken Faxen aan Ger. Deze heb ik niet gelezen. Ik vond haar een hele spontane en vriendelijke vrouw. Leuk interview om naar te luisteren!

Ik was heel benieuwd naar Oek de Jong. Zijn laatste boek Zwarte schuur heb ik onlangs gelezen en is schitterend. Wat een prachtig verhaal en hij heeft een mooie en fijne schrijfstijl.

Dit interview was iets serieuzer, maar ik vond het wel interessant. Het ging ook méér over de geschreven roman dan in de voorgaande gesprekken. Ik vond dat leuk, omdat ik het boek heb gelezen. Hopelijk zijn andere mensen getriggerd door zijn verhaal, want Zwarte schuur is een echte must-read!

Zoals je op de foto ziet, heb ik na afloop nog 2 handtekeningen laten zetten. Een praatje met de auteur maken is altijd leuk, dus die kans pak ik meestal ook wel…hihi

Op naar de manifestatie in 2021!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: