Meet & Greet: Vrouwkje Tuinman

Vrouwkje Tuinman was voor mij een onbekende auteur, maar vanaf vandaag niet meer. 😃 Ze had de eer om dit jaar het Brabants Boek Present te mogen schrijven. Vanmiddag kwam ze bij Derijks, dus op naar de boekhandel! 🏃🏼‍♀️

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Tilt maken voor de derde keer deze literaire actie in de provincie mogelijk. Vanaf zaterdag 4 september t/m zondag 3 oktober 2021 wordt dit boek gratis meegegeven aan lezers, die voor € 12,50 boeken aanschaffen in deelnemende Brabantse boekwinkels. Met een QR-code in het cadeauboek is het verhaal van Vrouwkje Tuinman ook direct digitaal te lezen of als present door te geven.

Samenvatting van Tijdelijk verblijf: 

Een Brabantse industriestad maakt na de oorlog een ongekende groei door. De plaats biedt werk, woningen en vermaak aan iedereen. Een jonge weduwe bouwt er eind jaren vijftig aan een toekomst voor haar kinderen. Onder haar leiding groeit een smoezelig pension uit tot een plek waar gasten uit de internationale variété-wereld graag verblijven. Maar hoe hard ze ook werkt, ze kan niet verhoeden dat haar gezin iets vreselijks overkomt.

Helaas lukte mij het niet om het boek uit te lezen alvorens ik naar Derijks ging. Bij thuiskomst ben ik dus snel verder gaan lezen en ó wat is Tijdelijk verblijf mooi. 👌🏼 Zowel van binnen als van buiten, want ook de cover vind ik prachtig vormgegeven. Haar schrijfstijl vind ik heel fijn, het verhaal raakt je en het leest als een trein.

Ik vond het gezellig om, inclusief heerlijke worstenbroodjes, aan tafel te kunnen kletsen over haar boek en uiteraard had ik weer genoeg vragen. Het was een heel leuk bezoekje! 👍🏼

Ik wens Vrouwkje nog veel succes én plezier met haar tour!

Nieuwsgierig geworden? Bestel of koop een boek (volgens de voorwaarden) bij Derijks en je krijgt een gesigneerd exemplaar van dit Brabants Boek Present erbij. Hoe leuk is dat!?

Alvast veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: