Nijmeegs boekenfeest 2019!

Jan Siebelink

Gelukkig konden we gisterenavond gaan (was nl nog niet zeker 😬), want we hebben op het boekenfeest van vorig jaar écht genoten. Mooie locatie en een geweldig concept. Ik kende eigenlijk niet veel auteurs, dus een klein beetje voorbereiding en voor de rest hebben we onszelf heerlijk laten verrassen.

De eerste auteur kwam in de Concert-Zaal. Francine Oomen werd geïnterviewd door schrijfster Alma Mathijsen (schrijfster van Vergeet de meisjes). Ontzettend leuk gesprek over een boeiend onderwerp (De menopauze). Ik dacht even dat dit niet interessant zou zijn voor Martin, maar ook híj heeft aandachtig geluisterd. De dames waren enorm enthousiast en dat maakte het leuk om naar te luisteren. Het boek Oomen stroomt over is informatief, confronterend en oergeestig. Martin was zo attent om dit te kopen voor zijn vrouw. 😉 Inclusief handtekening uiteraard!

Even iets drinken en opnieuw een plekje uitzoeken voor het interview met Jan Siebelink (auteur van o.a. het Boekenweekgeschenk 2019). Het publiek hing aan zijn lippen. Je kon haast wel zeggen dat de interviewer niet nodig was. Het leek namelijk wel een monoloog…FANTASTISCH! 👍 Wat is hij toch een gezellige, maar vooral humoristische man. Het boek Knielen op een bed violen kwam wéér te sprake. Zoals bij ieder interview. Ik heb dit nog nooit gelezen, maar ik blijf tóch wel nieuwsgierig naar dit verhaal. Nu was ’t dus écht een keer tijd om te kopen en te laten✍! We maakten een praatje en je ziet op de foto’s en het filmpje (kort fragment) wat voor een charmeur deze auteur is! 😃

Toen was het tijd voor Maud Vanhauwaert (o.a. stadsdichter van Antwerpen). Haar voordracht was intens, mooi en goed. Het publiek was daarom ook doodstil en ze kreeg een enorm applaus.

Vervolgens ging Lisa Weeda in gesprek met Marja Pruis en Bregje Hofstede. Zij werken allebei mee aan De nieuwe feministische leeslijst. Dit interview vond ik minder boeiend. Wij vonden dat Lisa te veel zélf sprak waardoor de gasten te weinig aan bod kwamen. Ze liep ook enorm uit en dat was jammer.

Dus met snelheid naar de Kleine zaal waar Hanneke Hendrix en Saskia de Coster geïnterviewd werden over de boeken Aswoensdag en Nachtouders. We hebben grotendeels, door de uitloop, het verhaal van Saskia gehoord. Wij hebben haar eerder gezien bij Boekie Night en vinden haar een interessante, eerlijke en spontane vrouw. Leuke afsluiter dus!

Wat een verhaal hè?! 😂 Dat kan ook niet anders, want ik stroom over van enthousiasme!

Op naar volgend jaar!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: