Not finished!

Ik heb vorig jaar 52 boeken gelezen en 4 boeken niet uitgelezen. Ik wil met plezier lezen, maar als het verhaal mij niet raakt of niet fijn leest gaat het boek terug de kast in. Of ik nu de roman heb gekregen, gekocht of geleend, de beslissing blijft hetzelfde.

Stemvorken was een recensie-exemplaar. Ik vind eigenlijk dat je een gevraagd recensie-exemplaar moet uitlezen, maar hier was geen doorkomen aan. Goed geschreven, maar de sex werd mij iets te veel. Geen mooie erotiek, maar enorm plat. Vervolgens heb ik de uitgeverij gemaild en aangegeven dat dit niet mijn boek is. Uiteraard goed beargumenteerd.

De uitgeverij gaf aan dit geen enkel probleem te vinden, had begrip en bedankte mij voor mijn eerlijkheid. Ook gaf hij aan als ik nog een keer een roman wilde recenseren, ik dat kon laten weten. Gelukkig heb ik een andere bookstagrammer blij kunnen maken met Stemvorken!

De bijenhouder van Aleppo was een geleend boek. Helaas ‘voelde’ ik het verhaal niet en las de zinnen zonder écht te lezen. Ik hoor overigens wel bij de uitzonderingen, want deze roman heeft hele goede recensies.

De witte veer heb ik gekregen. Ik heb weinig romans van hem gelezen. De jongen in de gestreepte pyjama is schitterend, maar De jongen op de berg was niet mijn beste aanschaf.

De witte veer heeft veel dialogen en het ‘ik-woord’ ging een ergernis worden. (Bijvoorbeeld: ‘Ik kwam thuis en ik liep toen naar de kast. Ik pakte een pen en ik schreef op een briefje dat ik boodschappen ging doen. Ik…enz enz.’). Dus ook dit boek gaat een ander thuis krijgen.

Dit is mijn hof heb ik gekocht. Het boek Daniel is prachtig, dus ik had hoge verwachtingen. Helaas kon dit verhaal mij niet boeien en had daarom ook weinig zin om verder te lezen. Dit zegt genoeg, dus ook voor deze roman ga ik een nieuw thuis zoeken.

Maaarrrrrr….ik heb het enorm getroffen met mijn gelezen boeken in 2021, dus mij hoor je niet klagen. Op naar een mooi nieuw leesjaar!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: