Recensie: Adriaan van Dis – Ik kom terug

Adriaan van Dis - Ik kom terug
Adriaan van Dis – Ik kom terug

Alle berichten/recensies kloppen! Ik kom terug is inderdaad een boek wat je niet aan de kant kunt, maar vooral ook niet wílt leggen. Dit had al véél langer in mijn kast moeten staan. Wat een kwaliteit!👍

Na een lang leven van zwijgen en buitensluiten begint een moeder opeens te praten tegen haar zoon – aarzelende ontboezemingen over grensoverschrijdende liefde, verraad en drie oorlogen. Hij, een romanschrijver, mag haar biograaf worden, maar er is een voorwaarde: hij moet haar een zachte dood bezorgen.

Adriaan van Dis: een auteur waar ik nog nooit iets van had gelezen…tot nu!

Wat een afspraak denk je in eerste instantie, maar al na enkele pagina’s lezen kwam ik erachter dat dit juist heel veel goeds kan gaan opleveren. Moeder en zoon hebben een moeizame relatie. Een haat-liefdesrelatie kun je wel zeggen.

Een hand. Er mee liefkozen kon ze niet, geen aai geen wandelende vinger over je rug. Een lel, dat lukte wel en verder moesten handen vooral nuttig zijn. Handen in de schoot geven geen brood.

En dan komt er door middel van eerlijkheid, liefde, een luisterend oor en kracht meer begrip voor elkaar en langzaamaan veranderd de band. De waarde van openheid komt duidelijk naar voren, dus ook nog ‘leerzaam’ op een bepaalde manier.

Het verhaal is ontroerend en prachtig geschreven!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: