Recensie: Alfred Birney – De tolk van Java

Alfred Birney - De tolk van Java
Alfred Birney – De tolk van Java

Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek, want het is een verhaal wat je gelezen MOET hebben! 😍

Voor een Helmondse schoenmakersdochter, een Indische voormalige oorlogstolk en hun zoon bestaat er geen heden. Alleen een belast verleden. De zoon achtervolgt zijn ouders met vragen over de oorlog in Nederlands-Indië die woedt in het gezin.

Ik heb dit boek gekocht, omdat Alfred Birney naar de boekhandel kwam voor een Meet & Greet en een gesigneerd exemplaar is natuurlijk altijd TOP!

Het is een indrukwekkend en meeslepend verhaal. Ook vaak gruwelijk en niet te bevatten. Ondanks het geweld en de narigheid is ’t vlot en boeiend geschreven. Ik ben nu beter geïnformeerd over de oorlog in Indonesië, want je leert er ook nog ’s veel van. Een boek wat ik moeilijk kon wegleggen.

En dan wil ik tóch nog hieraan toevoegen dat de Meet & Greet met Alfred Birney destijds super leuk was. Interessant, gezellig en heel informeel. Kan eigenlijk ook niet anders, want hij is ook een zéér aardige en charmante auteur. 🙂

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

 

2 gedachten over “Recensie: Alfred Birney – De tolk van Java”

  1. Hoi Jeanette, dank je wel voor je reactie! Hij heeft ’t idd zwaar gehad. Zó aangrijpend en heftig…Jammer van Apeldoorn, want zijn bezoek aan de boekhandel was erg leuk. Wie weet zie je hem nog ooit! 🙂

  2. Je hebt er een leuke foto aan overgehouden! 😊 Na het winnen vd prijs zou hij ook naar Apeldoorn komen maar helaas werd hij ziek. Ik luister nu naar het boek. Wat een vreselijke jeugd heeft hij gehad. Triest.
    Groet, Jeannette

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: