Recensie: Arnon Grunberg – Blauwe maandagen

Arnon Grunberg - Blauwe maandagen

Arnon Grunberg: een auteur die ik goed ken van naam, maar ik had nog nooit iets van hem gelezen. Tot nu! Blauwe maandagen vond ik geen topper, maar ‘gewoon’ een mooi boek! 👍

Blauwe maandagen is de onthutsende debuutroman van Arnon Grunberg. Een zoektocht naar de liefde: ouderliefde versus betaalde liefde. Bekroond met de Anton Wachterprijs en het Gouden Ezelsoor.

Deze roman heb ik gekregen van mijn broer. Zoals je ziet is de beschrijving van het verhaal heel kort. Ik vind dat nooit een probleem, want dat zorgt ervoor dat je je kunt laten verrassen. Soms lees je een achterflap of reviews dat je bij wijze van het verhaal niet meer hoeft te lezen. Ik moet wél eerlijk zeggen dat als ik had geweten dat het een boek was waar de betaalde liefde de overhand heeft, was ik hier niet aan begonnen. Dit zou jammer zijn geweest, want ik heb genoten van dit verhaal.

Een van die zeldzame, verrassende boeken waarvan je bijna tranen in je ogen van het lachen krijgt.

Ik ben het daar niet mee eens. Het is inderdaad weleens grappig, maar ik kan het zeer zeker niet zien als een humoristisch verhaal. Maar goed, ieder heeft zo zijn/haar eigen humor. 😉

Blauwe maandagen leest heel vlot. Voor mij is dit ook een totaal ander verhaal dan dat ik ben gewend. Leuk! Mocht je op zoek zijn naar een meeslepend verhaal wat enorm veel diepgang heeft, zou ik voor een ander boek kiezen.

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: