Recensie: Benedict Wells – Het einde van de eenzaamheid

Benedict Wells - Het einde van de eenzaamheid
Benedict Wells – Het einde van de eenzaamheid

Na het lezen van de eerste zin weet je al genoeg…dit gaat mooi worden:

IK KEN DE DOOD al heel lang, maar nu kent de dood mij ook.’

En ’t klopt…een schitterend boek. Van begin tot eind! 👌

Al vroeg verliezen Jules, zijn broer Marty en zijn zus Liz hun ouders door een tragisch ongeval. Op hen alle drie laat dit verlies zijn sporen na, en in de jaren die volgen groeien zij gaandeweg uit elkaar. Jules trekt zich terug in zijn eigen wereld. Alleen met Alva kan hij vriendschap sluiten. Jaren later zal zij echter pas begrijpen wat ze voor hem betekent- en wat ze altijd voor hem heeft verzwegen. Als ze volwassen zijn verschijnt Alva weer in zijn leven……..

Dat Jules zo verandert (na het verlies van zijn ouders) van een zelfverzekerde jongen naar een jongen die zich zo terugtrekt in zijn eigen wereld is heel verdrietig om te lezen. Net als het feit dat de kinderen elkaar uit het oog verliezen. Eenieder zoekt zijn eigen weg. Gelukkig komen zij, door omstandigheden, weer in elkaars leven terug.

Enorm meeslepend en ontroerend verhaal en daarom wil je maar blijven lezen. Vooral de liefdesgeschiedenis tussen Jules en Alva is prachtig verteld. Het is mooi, emotioneel en als het boek uit is ben je er écht stil van.

Je echte vriend is iemand die er altijd is, die je hele leven naast je meeloopt. Die moet je vinden, dat is belangrijker dan wat ook, zelfs belangrijker dan de liefde. Want liefde kan voorbijgaan.

Geniet van dit boek!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Recensie: Benedict Wells – Het einde van de eenzaamheid”

  1. Dank je wel voor je reactie Mieke. Een prachtig boek wat inderdaad dikker had mogen zijn.

    Groetjes van Simone

  2. Ik heb t boek deze week ook in een ruk uitgelezen. Vond jammer dat het uit was. Op blog boekenproeven geplaatst.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: