Recensie: Carmen Romero Dorr – Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann

Carmen Romero Dorr - Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann
Carmen Romero Dorr – Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann

Als je een boek van een uitgeverij krijgt (waar ik weinig ervaring mee heb 😉) is ’t natuurlijk wel zo leuk als je hiervan kunt genieten. Gelukkig heb ik een goede keuze gemaakt en kan ik Ambo|Anthos dankbaar zijn voor deze hele mooie roman. En, zoals je ziet, ook nog ’s met een prachtige cover! 👌

Berlijn, 2016. Alicia heeft altijd een goede band gehad met haar grootmoeder Paulina Hoffmann. Wanneer ze overlijdt, erft Alicia een appartement in Berlijn dat Paulina in het geheim heeft gekocht.
Paulina woonde daar als jong kind, toen de nazi’s er de dienst uitmaakten. Haar beste vriendinnetje was joods, maar hun vriendschap werd al snel verboden door de ouders. De verschrikkingen nemen vanaf dat moment alleen maar toe, en de rest van Paulina’s leven wordt hierdoor getekend.
Alicia besluit naar Berlijn af te reizen; misschien dat Paulina een boodschap voor haar heeft achtergelaten. Want waarom heeft juist zij het appartement geërfd?

Een passend woord voor dit boek is: PAGETURNER! Nadat ik het eerste hoofdstuk had gelezen was ik al nieuwsgierig hoe het verhaal verder ging en af zou lopen.

Korte hoofdstukken en het verhaal speelt zich wisselend af qua tijdsperiodes én in de landen Spanje en Duitsland. Dat kan ik nog weleens lastig vinden, maar met dit boek niet. Enerzijds ligt dat natuurlijk aan haar vlotte schrijfstijl, maar anderzijds aan het feit dat deze roman wegleggen geen optie was.😃 Ik bleef daardoor goed in het verhaal. Het leven van Pauline is mooi ge- en beschreven en ik kon me goed inleven in deze bijzondere vrouw.

Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann is geen zware literatuur, maar wel een ontzettend mooi (en ‘spannend’) verhaal. Aanrader! 👍

Op naar de winkel en ik wens je veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: