Recensie: Carolijn Visser – Selma

Carolijn Visser - Selma
Carolijn Visser – Selma

Mooi verhaal, goed geschreven, maar tóch minder van dit boek genoten dan dat ik had gehoopt. Waarom? Dát is iets wat aan mij ligt en zéker niet aan de kwaliteit van het boek!!!

De joodse Selma Vos wist in de Tweede Wereldoorlog aan de nazi’s te ontkomen. Tijdens haar studie in Cambridge ontmoette ze Chang Tsao, de man van haar leven. Na de geboorte van hun kinderen Greta en Dop bouwden ze een bestaan op in het China van Mao.

De sfeer is erg goed beschreven en het is ook zéker een verhaal wat nog even blijft hangen. Het leven is niet makkelijk geweest voor Selma en haar gezin en dat is beeldend en pakkend geschreven.

Zoals ik al zei heb ik niet zo van dit boek genoten, omdat het soms té veel leest als een geschiedenisstuk. Dan ‘mis’ ik het verhaal. Door deze roman ben ik tot de conclusie gekomen dat ík dit soort boeken niet moet lezen.

Dus hou je van een goed geschreven, interessant en aangrijpend (geschiedenis)verhaal, dan kun je Selma op je lijst zetten!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: