Recensie: Carys Davies – West

(i.v.m. lengte, staat de samenvatting onderaan)

Tjee…wat een schitterende roman is dit. Een échte aanrader kan ik wel zeggen!

Op de flaptekst staat de mening van Marlies Mertens van Derijks in Oss (mijn favoriete boekhandel) en dat vind ik zó leuk. Alleen dáárom zou ik West al aanschaffen. 😉 Ook is de hardcover ontzettend mooi bedrukt (zie foto).

Je gaat bijna twijfelen of je de flap er wel om wil laten…

Toen ik las dat dit boek haar deed denken aan De vlucht van Jesús Carrasco was ik om. Dat is namelijk een juweeltje. Net als De vlucht heb ik ook West in één ruk uitgelezen. Je kunt en je wilt niet anders.

Ik kan alleen maar de mening van Marlies beamen. Ze heeft gelijk voor wat betreft de krachtige personages en mooie natuurbeschrijvingen. Het verloop van de reis en de belevenissen van Cy waren vooral daarom extra genieten. Zo beeldend geschreven dat je met je boek in de hand toch wat natuur kan snuiven…haha.

En ó wat kon ik me goed inleven in het leven van Bess. Prachtig geschreven hoe zij omgaat met haar emoties tijdens de afwezigheid van haar vader en dat zij tot doel heeft om zoveel mogelijk uit te zoeken over zijn reis.

Het verhaal heeft een goede opbouw en een zekere spanning zorgt ervoor dat je niet kunt stoppen. Dan nog maar niet te spreken over het einde…

Carys heeft een mooie schrijfstijl en ik hoop in de toekomst meer van deze auteur te kunnen lezen.

Veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Pennsylvania, begin negentiende eeuw. Als weduwnaar en muilezelhouder Cy Bellman in de krant leest dat er gigantische, eeuwenoude botten zijn ontdekt in het modderige Kentucky, verlaat hij zijn kleine boerderij om met eigen ogen te zien of het gerucht dat er nog steeds reusachtige monsters rondstruinen in de wildernis achter de Mississippi waar is. Met de belofte dat hij zijn dochter Bess vaak zal schrijven en dat hij binnen twee jaar terug zal keren, laat hij haar achter bij zijn nukkige zus en trekt naar het westen.

Met alleen een oude schuur vol miserabele dieren en de gouden ring van haar overleden moeder vult Bess eenzame dagen met het volgen van haar vaders route op kaarten in de bibliotheek en wachtend op zijn brieven. Ondertussen dwaalt Bellman steeds verder weg van huis door onherbergzame en vreemde landschappen, op een roekeloze zoektocht naar het onbekende.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: