Recensie: Catherine Banner – De lange dagen van Castellamare

Catherine Banner - De lange dagen van Castellamare
Catherine Banner – De lange dagen van Castellamare

Een verhaal dat zich afspeelt in Italië! Niks is leuker dan dit te lezen als je ook daadwerkelijk op vakantie bent in dit prachtige land (ook al zaten wij dit keer niet op Sicilië 😉). Dus ook dít boek ging de caravan in!📚

Wanneer de arts Amedeo Esposito uit Florence op het kleine eiland Castellamare in 1914 zijn praktijk opent, wordt hij met argusogen bekeken. Maar hij trouwt en krijgt een zoon. Als hij door een schandaal zijn positie en aanzien verliest, heropent hij samen met zijn vrouw het enige café van het eiland. Dat wordt het middelpunt van de familie – en van het eiland, waar de eilandbewoners komen om te roddelen, limoncello te drinken onder de bougainville, ruzie te maken en het weer bij te leggen, gedurende meerdere generaties door alle oorlogen en crises heen, alle veranderingen ten spijt. De lange dagen van Castellamare beslaat vier generaties, een verhaal vol liefde en strijd, oorlog en vooruitgang, waar op de achtergrond de geschiedenis doorgaat.

Op vakantie heb ik geen behoefte aan een ‘zware’ literaire roman, dus op naar de winkel voor wat luchtige literatuur. De lange dagen van Castellamare is een verhaal waarin alle aspecten van het leven naar voren komen. Liefde, verdriet, teleurstellingen, vreugde enz. Ik kon me ook goed inleven in de diverse personages. Catherine heeft een fijne schrijfstijl.

Een mooi boek voor een mooie vakantie. Aanrader!👍

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: