Recensie: Claire Lombardo – De mooiste tijd van ons leven

‘Hét perfecte boek op het perfecte moment’. Komt dat bekend voor? Nou, dat was mijn ervaring bij deze roman. Mijn gezondheid was niet optimaal en ik kon daardoor minder goed lezen. Dan zijn er twee opties: óf niet lezen, óf een ander boek kiezen dan dat je van plan was. Omdat ik voor de tweede optie koos, stapte ik een beetje uit mijn comfortzone en begon aan deze familieroman van maar liefst 656 pagina’s. Zéér goed gekozen kan ik nu wel zeggen!

Een geheim tussen vier zussen zet hun leven volledig op zijn kop… Een wervelend verhaal over familierelaties. Wanneer Marilyn Connolly en David Sorenson verliefd worden in de jaren zeventig, hebben ze nog geen idee van wat hun te wachten staat. Nu, bijna veertig jaar later met vier totaal verschillende volwassen dochters en dito levens is dat niet anders. Een geheim tussen twee zussen gooit het leven van alle gezinsleden volledig om. In een wervelend verhaal dat een halve eeuw omspant, volgen we de Sorensons en hun leven. Van de glorieuze momenten en dieptepunten in de liefde, ouderschap, zussenbanden tot het op eigen benen leren staan. Met of zonder partner, maar altijd met familie.

Eerlijk is eerlijk, maar ik stap niet vaak uit mijn comfortzone. Ik heb jaren terug geproefd van literatuur en geniet daar zo van, dat ik automatisch hieraan blijf vasthouden. Op zich is het dus helemaal niet verkeerd om een keer wat anders te lezen.

De mooiste tijd van ons leven leest als een trein en ik wilde het vooral niet wegleggen. Kon zelfs niet, want je wil écht weten hoe het verder gaat. De vaart zit er goed in. Daar heeft Claire prima voor gezorgd.

Een lezer gaf aan dat het haar deed denken aan de serie Brothers and Sisters en dat gevoel begrijp ik. Er speelt werkelijk van alles, zoals: liefde, verraad, schuld, verdriet enz. Hierdoor werd het zo hier en daar ook een klein beetje soapachtig, maar dat vond ik nu niet erg. Het was zeker geen ‘simpel’ verhaal.

Leuk om zowel over het huwelijk van de ouders als over de verschillende levens en karakters van de zussen te lezen. Al had Grace voor mij eerder in het boek mogen voorkomen. Daardoor had ze er naar mijns inziens er meer ‘bij’ gehoord.

Kortom; zin in een fijne, makkelijk leesbare en meeslepende pageturner die je lekker in deze vervelende tijd kan verslinden? Dan zou ik kiezen voor De mooiste tijd van ons leven, want dan heb jij misschien net als ik het perfecte boek op het perfecte moment!

Heel veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: