Recensie: Dido Michielsen – Lichter dan ik

Als je deze tip al hebt gekregen en vervolgens op Facebook leest dat het gehele team van boekhandel Derijks helemaal stuk is van dit boek, zit er maar één ding op 👉 KOPEN. Dus Lichter dan ik staat nu in de kast in plaats van op mijn lijst. 😃 Deze historische roman is schitterend en een échte must-have! 💖

Java, 1850. Isah groeit op in de kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop lijkt daarmee vast te staan. Maar de eigenzinnige, jonge vrouw weet te ontsnappen aan de traditionele standenmaatschappij. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier en schenkt hem twee dochters. Wanneer hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen te zien opgroeien. Uiteindelijk beseft Isah dat ze haar eigen afkomst niet kan en ook niet wil verloochenen.

Omdat ik hoorde dat je meegezogen werd in dit boek, wat ik inmiddels kan bevestigen, ging ik hier écht voor zitten. Maar goed ook, want ik heb het in één dag uitgelezen. Dido heeft dit zo goed geschreven dat ik me volledig kon inleven in Isah. Haar leven gaat niet over rozen en ze moet veel doorstaan en opofferen.

Ik vond het een heel indrukwekkend, maar vooral ook heftig levensverhaal. Het gevolg was dat ik dus met regelmaat met een brok in mijn keel (al bleef ’t daar niet altijd bij 😥) op de bank zat. En over het plot maar niet te spreken. 👌

Ik zeg het niet vaak, maar Lichter dan ik ga ik zeker herlezen.

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: