Recensie: Domenico Starnone – Geheimen

(vanwege de lengte staat de samenvatting onderaan)

Bij mijn recensie van Strikken staat bovenaan: Lezen, lezen, lezen! Met deze woorden zou ik ook deze recensie weer kunnen beginnen, want Geheimen is weer net zo mooi of misschien zelfs nog mooier. Nu heb ik uiteraard zijn andere roman Geintje vorige week gekocht, want het kan haast niet anders dan dat ik daar ook weer van zal genieten.

Zowel de samenvatting als de cover maakte mij nieuwsgierig naar dit verhaal en dan heb ik het nog niet eens over de goede recensies, want die zijn enorm lovend. Naar mijn mening kan dat ook niet anders, dus ook uit mijn mond zal er geen enkel minpunt worden genoemd.

Geheimen heb ik in 1 ruk uitgelezen. De (liefdes)relatie die Pietro met Teresa heeft is ‘bijzonder’ en maakt veel gevoelens los. Zowel tijdens de relatie als wanneer ze uit elkaar zijn blijft er een speciale band die prachtig en meeslepend beschreven wordt. Dit geldt ook voor de relatie tussen Pietro en Nadia. Zó echt en zó mooi!

De geheimen zorgen voor een lichte spanning in het verhaal en het boek heeft een voortreffelijke opbouw. Een aanrader 1e klas!

Angst, liefde, vasthouden en loslaten…

Op naar het volgende pareltje van deze geweldige auteur!

 

– Samenvatting –

Geliefden Pietro en Teresa delen hun ergste geheimen met elkaar, en gaan vervolgens uit elkaar. Wanneer Teresa plotseling weer opduikt in zijn leven, is Pietro bang dat ze zijn geheim zal verklappen.

In ‘Geheimen’ van Domenico Starnone hebben Pietro en Teresa een stormachtige relatie. Na de zoveelste ruzie komt Teresa met een idee. ‘Laten we afspreken dat ik jou een geheim vertel dat zo gruwelijk is dat ik het zelfs aan mezelf nauwelijks durf op te biechten, en dan moet jij mij een vergelijkbaar geheim toevertrouwen,’ zegt ze tegen Pietro. Zo zijn ze voor altijd met elkaar verbonden. Kort daarna gaan ze uit elkaar en vertrekt Teresa naar het buitenland. Tot zover ‘voor altijd’, denkt Pietro. Dan wordt hij verliefd op Nadia, met wie hij een relatie krijgt. Een paar dagen voor hun bruiloft duikt Teresa plotseling weer op, en Pietro is doodsbenauwd dat ze zijn geheim zal verklappen en daarmee zijn hele leven zal verwoesten. Vanaf dat moment begint zijn geheim hem te achtervolgen. Telkens als Pietro zich op een kruispunt in zijn leven bevindt, is Teresa daar. Of is hij het die haar steeds opzoekt? En zal zij alles wat hij zo zorgvuldig heeft opgebouwd – zijn relatie, zijn carrière, zijn imago – met één onthulling in duigen doen vallen?

Alvast heel veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: