Recensie: Domenico Starnone – Strikken

Lezen, lezen, lezen!

Dat zijn mijn eerste 3 woorden van deze review. Strikken heeft 175 pagina’s en je geniet van iedere bladzijde. Het verhaal leest namelijk als een trein en is geweldig mooi!

“Strikken’ van Domenico Starnone is een zinderende, woedende roman, het verhaal van een vlucht, van een terugkeer en van de onzichtbare banden die ons voorgoed aan elkaar ketenen.
Vanda en Aldo zijn jong getrouwd maar na twaalf jaar huwelijk – jaren waarin de seksuele revolutie ook Italië bereikte – is Aldo toe aan iets anders. Vandaar dat hij nu in Rome zit, verliefd op de vluchtige charme van een jong, onbekend meisje met wie alle dagen vrolijk zijn, terwijl zij met hun twee kinderen in Napels achterblijft, razend, en met onbeantwoorde vragen.

Het boek is onderverdeeld in drie delen met ieder meerdere hoofdstukken. De gezinsleden vertellen vanuit hun eigen perspectief het verhaal en dit loopt mooi in elkaar over. Strikken blijft boeien en door de nieuwsgierigheid naar de afloop is de kans groot dat jouw huishoudelijke klusjes blijven liggen….

Ook al is je eigen thuissituatie heel anders, Domenico heeft het zo geschreven dat je je goed kunt inleven in de verschillende personen en situaties. Een fantastisch boek over de liefde en wat een gebroken huwelijk allemaal met zich meebrengt.

Nu kan ik ook alleen afsluiten met 3 woorden: heel veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: