Recensie: Elizabeth Day – Het feest

En toen was er paniek, want ik had een lezersblock. Geen idee waar dit vandaan kwam, maar het was er opeens. Snel naar de boekhandel om dit te bespreken, zodat ik een boek kon kopen dat mij hiervan af zou kunnen helpen. Marlies riep meteen: “Het feest“!

Buiten de leuke titel om, gaf ze aan dat dit een heel mooi boek is wat hoogstwaarschijnlijk nu beter voor mij zou zijn dan zware literatuur. Ze had helemaal gelijk, want door dit boek ben ik van mijn lezersblock af. Veelzeggend lijkt mij!

Martin Gilmour en Ben Fitzmaurice zijn al vijfentwintig jaar beste vrienden, vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten op Burtonbury School. Ze vormen een apart stel: een arbeiderszoon en de golden boy uit een aristocratische familie. Martin weet dat er door anderen vraagtekens worden gezet bij hun vriendschap, maar hij doet alles voor Ben. Hij bewaart zelfs Bens grootste geheim.

Op Bens veertigste verjaardag, omringd door het Britse establishment dat zich laaft aan champagne en drugs, bekruipt Martin voor de zoveelste keer het gevoel dat hij er niet bij hoort. Ook zijn vrouw Lucy, die al vanaf het begin argwaan koestert, voelt dat er onheil in de lucht hangt. Maar Ben zou nooit iets doen om de vriendschap op het spel te zetten. Toch?

Ik heb van dit boek genoten. Het boek is goed, heeft een mooie spanningsopbouw en is verrassend. Die combinatie zorgde er voor dat het verhaal bleef boeien. Ondanks de flashbacks is het niet lastig om te lezen, integendeel zelfs. Het feest is een heerlijk boek waar je alleen maar in wil blijven lezen!!!

Een aanrader, dus veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: