Recensie: Esther Gerritsen – De trooster

Gewacht op de paperback (had nog zoveel op mijn lijst staan), maar achteraf had ik de mooie hardcover moeten kopen. De trooster in één ruk uitgelezen…fantastisch!

Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast, die een misdaad op zijn geweten heeft.

Net als Dorst, Broer (Boekenweekgeschenk 2016) en Roxy is ook dit verhaal weer heel toegankelijk geschreven. Hoe Esther de verstandhouding tussen Jacob en Henri heeft beschreven is ó zo mooi. Je kunt je in beide personages heel goed inleven. Bijzonder.

Ik vond dat het verhaal ook een bepaalde spanning had. Dit zorgde ervoor dat ik de boel de boel liet en maar bleef lezen. Zo moet het zijn, niet dan?! 😃

Ik ben niet gelovig en heb geen affiniteit met religie, dus een klein beetje twijfel was er wel toen ik dit boek kocht. Zo zie je maar dat een boek wat zich afspeelt in een klooster eenieder kan aanspreken en boeien.

Koop snel de hardcover en kruip in je leeshoek! 📖

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: