Recensie: Gerbrand Bakker – De kapperszoon

Soms zet ik de samenvatting die op de achterflap staat onderaan in mijn recensie. De reden is dan de lengte daarvan. Dit keer is dat ook het geval en daarom zou ik, de voor mij te uitgebreide samenvatting, gewoon overslaan en meteen aan deze geweldige roman beginnen. Op deze manier wordt het verhaal nóg mooier dan dat het al is!

Voor wat betreft de cover: deze vind ik eenvoudig, maar stijlvol. Ik hou niet van een afbeelding van een dier op de cover, maar dit keer is deze zo vormgegeven dat ik er op een andere manier naar kan kijken. Complimenten!

Als ik de naam Gerbrand Bakker hoor denk ik meteen aan zijn schitterende roman Boven is het stil. Zoals ik eerder schreef is deze ONGELOOFLIJK MOOI! Daarom werd ik meteen enthousiast toen ik op Instagram zag dat hij een nieuwe roman had uitgebracht. Díe moest ik lezen!!!!!!

Over een gedeelte van het boek kan en wil ik niks schrijven, want ik ben tegen spoilers. Bovendien is het een verrassend verhaal en dat wil ik een lezer niet ontnemen. Onder andere dit aspect zorgde er voor dat het mij triggerde om steeds maar verder en verder te lezen.

Het leven van Simon omtrent zijn kapperszaak en het contact met zijn (speciale) klanten, zijn werk als begeleider in het zwembad en zijn relaties vond ik heel bijzonder.

Gerbrand heeft een hele fijne en toegankelijke schrijfstijl en dan heb ik het maar niet over zijn taalgebruik, want dat is FANTASTISCH! Ik heb nu al zin om te gaan genieten van zijn volgende roman.

De kapperszoon is een échte must-have, dus heel veel leesplezier! (tip: vergeet de verantwoording van Gerbrand niet te lezen!😉 )

 

Simon heeft zijn vader Cornelis nooit gekend. Toen diens vrouw hem vertelde dat ze zwanger was, pakte Cornelis zijn biezen en een dag later was hij dood. Of nou ja, iedereen gaat ervan uit dat hij dood is; hij stond tenslotte op de passagierslijst van het klm-vliegtuig dat in 1977 crashte op Tenerife. Simon is net als zijn vader en grootvader kapper, maar erg gepassioneerd over dat knippen en scheren is hij niet. Bij hem is het bordje fermé vaker naar buiten gedraaid dan het bordje ouvert, want elke klant is een mens en mensen zuigen energie. Maar er is één klant met wie hij buiten de zaak contact heeft: de schrijver. De schrijver zoekt naar een onderwerp voor zijn volgende boek en wordt gegrepen door het verhaal van Simons vader. Aangespoord door de schrijver gaat Simon te rade bij zijn moeder en grootvader, die niet van plan zijn veel los te laten.

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: