Recensie: Helga Ruebsamen – Het lied en de waarheid

Helga Ruebsamen - Het lied en de waarheid
Helga Ruebsamen – Het lied en de waarheid

Een boek uit 2008, maar ik ben blij dat ik deze tip heb gekregen. Een prachtig boek met een prachtige cover! 😍

Louise Benda woont tot haar vijfde levensjaar op Java. Overdag speelt ze buiten, ’s nachts leeft ze in een geheimzinnige wereld waarin werkelijkheid en fantasie moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. In 1939 vertrekt de familie Benda naar Europa. Louise wil het liefst terug naar huis, maar de oorlog breekt uit en ze duikt onder met haar vader. Louise heeft een gevoelige radar voor de dingen die om haar heen gebeuren en een rijke fantasie. Ondertussen registreert ze de signalen uit de half verborgen wereld van de volwassenen, die ze in haar naïviteit niet altijd kan duiden. Later waagt zij zich aan een reconstructie van haar verleden. ‘Het lied en de waarheid’ is een magistrale roman over heimwee, verlies en onschuld.

Ik had nog nooit iets van deze auteur gelezen, maar wat heeft zíj een fijne schrijfstijl zeg! Na De Metsiers, wat helaas een tegenvaller was, ben ik aan dit boek begonnen en daar heb ik met volle teugen van genoten!

Dit boek is geschreven door de ogen van een kind, maar je zou ’t niet zeggen. Althans…het leest niet ‘kinderlijk’ of iets dergelijks. Knap en goed geschreven. Het verhaal is mooi, maar ook kwetsbaar. In één woord: bijzonder!

Een boek waar je niet, net als ik😉, lang mee moet wachten om te lezen!

Veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: