Recensie: Ilja Leonard Pfeijffer – Peachez, een romance

Ilja Leonard Pfeijffer - Peachez, een romance
Ilja Leonard Pfeijffer – Peachez, een romance

Een boek om niet te vergeten en wat gelezen MOET worden! Toen dit boek (hardcover) nét uit was hoorde ik van de boekhandel in Uden dat dit een prachtig verhaal was. Ik heb gewacht op de paperback en zelfs even getwijfeld of ik Peachez wel in bestelling liet staan, maar gelukkig wél gedaan. De cover is sensueel en niet mijn ‘ding’, maar tja…uiteindelijk gaat het om de inhoud. En wat is die goed! 👌

Voor Peachez, een romance heeft Ilja Leonard Pfeijffer zich gebaseerd op een waargebeurd verhaal: dat van een professor in Amerika die verliefd wordt op een fotomodel dat hij surfend op het internet leert kennen en voor wie hij een alles overstijgende liefde gaat koesteren die zijn leven overhoophaalt. Uiteindelijk blijkt zijn liefde te zijn gegrond op een fantasie. Maar geldt dat niet in wezen voor alle liefdesrelaties?

Peachez, een romance behandelt het moderne fenomeen van catfishing en zo ook het eeuwige thema van de zoektocht naar geluk in de liefde, maar het is ook een filosofische roman die leest als een thriller.

Ik kende deze auteur niet en ik moet ook eerlijk zeggen dat ik bij zijn nieuwe roman zal wachten op de recensies alvorens ik deze aanschaf. Dat zal je misschien verbazen, omdat ik eerder schrijf dat ik dit zo’n prachtig boek vind! 🤔

Na een paar pagina’s lezen wist ik niet wat ik hiermee aan moest. Ik hou van lange zinnen, maar deze auteur gebruikt ENORME lange zinnen. Ik had op een gegeven moment het gevoel dat hij er gewoon een ‘sport’ van wilde maken en ging me ergeren. Dit vond ik jammer, omdat de boekhandel in Oss ook zo enthousiast was over Peachez. Gevolg: even een berichtje met de vraag of dit zou gaan veranderen..?

Tóch maar verder gelezen en ja hoor…opeens zat ik in het verhaal! Waarom? Geen idee. Misschien gewenning🤷🏼‍♀️. Maakt ook niet uit waarom, maar vanaf toen kon ik dit boek niet meer wegleggen. Dit ondanks de lange zinnen. Heel apart vond ik dat.

Leest als een soort thriller

Dát vind ik meevallen, al snap ik wel wat daarmee wordt bedoeld. Er is inderdaad een bepaalde spanning, maar je weet wat er op een gegeven moment staat te gebeuren. Dit is totaal niet storend, want het verhaal blijft boeien. De romance is niet zoetsappig, maar simpelweg MOOI. Geweldig geschreven, dus ik kan dit boek zéker aanraden!

Heel veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: