Recensie: Ingrid de Groot – Het diagnosetraject

Wat een aangrijpend boek! 😱 Ingrid schrijft: “Leven is niet wachten tot de storm voorbij is, maar leren dansen in de regen”. Hoe mooi én waar!

Het leven van een vrouw wordt omvergegooid door de ene na de andere tegenslag. Haar bestaan verandert drastisch door iets wat ze maar geen naam kunnen geven. Gedreven door wanhoop begint ze een speurtocht naar de oorzaak van haar ziekte en stuit hierbij op fnuikende bewegingen in de zorg.

Dit verhaal heb ik gelezen als een dagboek van een hele akelige periode in haar leven (die helaas nóg niet tot een einde is gekomen). De ellende die zij én haar gezin hebben moeten doorstaan is onvoorstelbaar en verdrietig. De strijd, acceptatie, onzekerheid, zorgen, angsten en vele andere gevoelens worden duidelijk, en misschien voor sommige lezers als herkenbaar, beschreven.

Op een bepaalde manier kun je hiervan zelfs ‘leren’. Klinkt misschien raar, maar ze beschrijft namelijk ook wat liefde, optimisme, kracht en doorzettingsvermogen kunnen betekenen in zware tijden. Ook positiviteit speelt een rol in dit verhaal.

Medische kennis is niet nodig om dit verhaal te lezen. Achter in het boek staat zelfs een woordenlijst met medische termen en de betekenis hiervan.

Lees dit boek en waarschijnlijk krijg jij net zoveel bewondering voor haar wilskracht en optimisme als dat ik heb gekregen!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

 

4 gedachten over “Recensie: Ingrid de Groot – Het diagnosetraject”

  1. Dank je wel Simone voor je prachtige recensie en mooie woorden.

  2. Fijn dat jij dit boek ook zo mooi en aangrijpend vindt. Super mooie en heldere recensie. Mijn complimenten👍💋

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: