Recensie: Isabel Allende – De Japanse minnaar

Wauw, wat mooi! Hoe heb ik in hemelsnaam zó lang kunnen wachten met dit boek??? 💁

De bejaarde Alma en de jonge Irina ontmoeten elkaar in het verzorgingstehuis waar Alma haar laatste dagen slijt. Beiden dragen een groot geheim met zich mee: Alma haar liefde voor Ishimei, een jongen die tijdens de 2e Wereldoorlog in een concentratiekamp werd opgesloten vanwege zijn Japanse wortels; en Irina worstelt met haar verleden. Twee vrouwen die zich erdoorheen slaan.

De Japanse minnaar stond al een tijdje in de kast te wachten om gelezen te worden. Net als meerdere boeken uiteraard, maar tja…dat is niet geheel onbekend bij de boekenverzamelaars 😂. Nu was ’t dan eindelijk zover en wat heb ik genoten van dit fantastische boek!

Ik had van Isabel alleen het boek Paula gelezen. Dus ik was benieuwd of De Japanse minnaar even mooi zou zijn. En ja hoor…ook ík ben (net als vele anderen) zéér enthousiast! Je kunt je in álle personages goed inleven. Wat een héérlijke schrijfstijl heeft deze schrijfster toch!

Zowel het leven van Irina als van Alma zijn aangrijpend en spraken mij aan, maar het liefdesleven van Alma vond ik wel héél mooi om te lezen 💖 (al blijft dit leven voor Irina en haar kleinzoon Seth heel lang een mysterie).

Ik heb dit in twee dagen uitgelezen. Vervolgens aan mijn moeder uitgeleend en ook zij kon dit boek moeilijk opzij leggen.

“Emotie, liefde en verlangen !”….héérlijk toch?!

Twee vrouwen, twee minnaars, twee geheimen

Alvast veel leesplezier! 😉

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: