Recensie: Jane Gardam – Een trouwe vrouw (2)

En ja hoor, deel 2 van de trilogie over het Britse echtpaar Feathers is ook al zo’n topper! 😍

Als Betty zich verloofd met de onberispelijke man Edward Feathers, weet zij intuïtief dat hun huwelijk nauwelijks op passie gegrond zal zijn. En zij weet evenmin dat zij kort daarna Terry Veneering zal ontmoeten, Edward Feathers’ aartsrivaal. Toch zal ze later bij hoog en bij laag beweren dat zij altijd hartstochtelijk van Edward heeft gehouden. Is liefde (ook) een kwestie van fatsoen of integriteit?

Na Een onberispelijke man is dit het vervolg; Betty’s verhaal van haar huwelijk met Edward Feathers. Op de achterflap staat dat dit boek ook zelfstandig te lezen is, maar ik vond ’t erg fijn dat ik ze allebei achter elkaar heb gelezen.

Leuk om in dit deel de gebeurtenissen vanuit het perspectief van Betty te lezen. Hoe zíj tegen het huwelijk aankijkt, haar verlangens en gevoelens. In die zin is ’t natuurlijk wel een ‘ander’ verhaal. Opnieuw heel mooi geschreven.

Als ik vergelijk met deel 1 las Een trouwe vrouw makkelijker (en zelfs mooier). Wat minder flashbacks waardoor ik iets minder geconcentreerd hoefde te lezen. Normaal ben ik wat huiverig voor een tweede deel, maar gelukkig heb ik dit boek tóch gekocht. Tot nu toe allebei aanraders!

Op naar deel 3: Laatste vrienden!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: