Recensie: Jane Gardam- Laatste vrienden (3)

Na Een onberispelijke man en Een trouwe vrouw gelezen te hebben was ik zéér benieuwd naar dit derde deel. Zou deze nét zo mooi zijn? Het antwoord is: JA!

In het slotstuk van haar Old Filth-drieluik vertelt Jane Gardam met serene ironie over ouderdom en fatsoen. Laatste vrienden is een betoverende roman over een onverwachte vriendschap, de kunst van het vergeven en het vermogen om lief te hebben.

Dit boek heb ik meteen toen dit in de boekhandel verscheen gekocht. Had de eerste twee nét uitgelezen, dus ik zat nog helemaal in het verhaal. Héérlijk is dat!

In dit deel komt voor een groot deel Terry Veneering aan het woord. Ik had dit niet verwacht, dus een (aangename) verrassing. Verder heel leuk om alle personages beter te leren kennen. Hoe zij elkaar hebben leren kennen, hun achtergrond en welk soort band/vriendschap er is ontstaan.

Laatste vrienden leest weer even vlot en mooi als de eerste twee en het verhaal is nu ook echt ‘af’ 👌. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik Een trouwe vrouw het allermooiste deel vond.

Deze trilogie is een aanwinst om in je kast te hebben staan!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: