Recensie: Javier Marías – Berta Isla

Dit boek heb ik op mijn verjaardag gekregen en wat was het een geslaagd cadeau! Dat Berta Isla op mijn verlanglijst kwam te staan was niet zo raar. Als je eenmaal De verliefden hebt gelezen, wil je meer van Javier. 😍

Net als bij alle romans van Javier is ook deze cover weer schitterend. Dus hoe compleet kan het zijn? Prachtige cover behorende bij een prachtig verhaal!

Berta Isla en Tomás Nevinson ontmoeten elkaar in Madrid en besluiten al snel, jong en verliefd als ze zijn, de rest van hun leven samen door te brengen. Tomás, half-Spaans en half-Engels, vertrekt naar Oxford om te studeren. Daar trekt hij met zijn aangeboren gevoel voor talen en accenten de aandacht van een mysterieuze overheidsinstantie die zijn talent goed zou kunnen gebruiken. Maar Tomás ziet een andere toekomst voor zichzelf en verzet zich tegen deze lotsbestemming. Totdat hij op een dag een stomme fout maakt die gevolgen zal hebben voor de rest van zijn leven, en dat van zijn geliefde Berta. Als hij naar Madrid terugkeert om met haar te trouwen weet hij dat het leven dat ze voor zich zagen, voorgoed verloren is.

Berta Isla is zo’n boek dat je, ondanks de 576 pagina’s, in één keer uit wil lezen. Hij schrijft ontzettend mooi en ook zijn stijl spreekt mij enorm aan. De beschrijvingen van zowel de gevoelens als gebeurtenissen is iets wat Javier heel goed kan overbrengen…poeh poeh.

Ik vind het geen makkelijke weglezer en daar bedoel ik mee dat je niet te snel moet lezen. Laat het verhaal goed binnenkomen en GENIET!

Ik vond Berta Isla aangrijpend en ‘werkelijk’. Zo écht en ik kon me vooral goed inleven in Berta en de gevoelens waar ze allemaal mee moest dealen. Angst, hoop, wantrouwen, wrok en hoe pakt dit uit in een relatie…?

Dusss…doe hetzelfde als ik: naar de winkel rennen, tijd maken en jezelf laten verrassen!

Heel veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: