Recensie: Jesús Carrasco – De vlucht

En dan koop je een boek met een geitje op de cover 🤔 Hoe lelijk vond ik dat, maar na dit boek gelezen te hebben is dit een veelzeggend geitje geworden. Bijzonder toch?!

Je beleeft en voelt ’t….een juweel!

 

Een jongen verbergt zich in een olijfboomgaard. Hij hoort dat de mannen uit het dorp hem zoeken en kruipt nog verder weg in zijn schuilplaats. Wanneer de stemmen wegsterven is hij helemaal alleen. Hij moet een dorre vlakte oversteken en midden in nacht komt hij uitgeput aan bij het kampvuur van een oude geitenhoeder.

Vanaf de eerste pagina werd ik meegenomen in dit verhaal en heb het boek in één ruk uitgelezen. Vervolgens meteen naar de boekhandel gegaan om dit boek voor mijn leesvriend te kopen. Dit ‘moet’ hij ook gewoon lezen 😃

Het ontstaan van de vriendschap tussen de jongen en de geitenhoeder wordt goed, maar vooral mooi, beschreven. Ze praten nauwelijks, maar steunen elkaar enorm. Dit op verschillende manieren.

Een jongen in moeilijkheden die snel volwassen ‘moet’ worden en leert oordelen over goed en kwaad. Indringend en beeldend.

De vlucht is geen vrolijk boek, maar ontroert, heeft diepgang en blijft nadreunen. Dus ik kan maar één ding zeggen….”ga net als ik ook meteen naar de boekhandel!” 😊

 

Lieve groetjes, Moontje

2 gedachten over “Recensie: Jesús Carrasco – De vlucht”

  1. Ben het met je eens wat betreft de omslag. Maar als ik je recensie zo lees heb je inderdaad de neiging om meteen naar de boekhandel te snellen om dit boek te bestellen.
    Leuk geschreven Simoon.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: