Recensie: Johan Fretz – Onder de paramariboom

Onder de paramariboom is een ontroerend verhaal over een moeder en een zoon, identiteit en hoop. Echt een heerlijk boek waar je van gaat genieten. 😍

Johannes Fretz heeft gemengd bloed, maar vooral anderen lijken zich druk te maken over zijn afkomst. Daar komt verandering in als hij wordt uitgenodigd om op te treden in Paramaribo in het kader van de verkiezingen. Samen met zijn moeder vliegt hij naar haar geboortegrond voor een reis om nooit meer te vergeten.

Zoals je eerder kon lezen heb ik dit boek op Bookstore Day gekocht, omdat maar liefst 3 medewerkers van de boekhandel enthousiast waren/zijn over dit boek. Aangezien wij twee weken op vakantie gingen leek mij dit een geschikt boek om mee te nemen.

De rustige cover vind ik prachtig. Is niet heel belangrijk, want het gaat uiteraard om het verhaal, maar tóch een extraatje. Op de cover staat een quote van ‘De ware tijd’:

“Eindelijk een eerlijk en geestig boek over huidskleur, afkomst en identiteit’

Dit klopt als een bus. De proloog is al grappig en dan nog maar niet te spreken over eerlijk- en herkenbaarheid. Typische gebeurtenissen waarvan je hoort, en dat leest dan herkenbaar. Ook vond ik het interessant om te lezen hoe je op zoek kunt zijn naar je identiteit. Dat is voor mij volledig onbekend terrein. Ik lees, besef ik nu, eigenlijk té weinig over huidskleur en afkomst. En dan vooral het deel als je daarmee struggelt.

De schrijfstijl is makkelijk en luchtig, maar wel meeslepend. Dus op zoek naar een mooi verhaal met humor? Koop en lees dan snel Onder de paramariboom!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: