Recensie: Juli Zeh – Nieuwjaar

Nieuwjaar heeft maar 170 pagina’s, dus ik moet eerlijk zeggen dat ik twijfelde om dit al zo snel te kopen (zoals wel vaker bij mij het geval is 🙄). Omdat mijn paps vond dat ik verwend moest worden, heb ik dit boek gekregen. Zó lief en zó blij daarmee.
Een prachtige roman en ongelooflijk dat ik hierover twijfelde. Zo zie je maar dat een mooi verhaal niet altijd afhangt van het aantal pagina’s.

Nieuwjaar, de nieuwe roman van de Duitse bestsellerauteur Juli Zeh, is een moderne, indringende roman over de levenslange gevolgen van een kindertrauma. (voor de volledige samenvatting, klik hier)

Ik had nog nooit van Juli Zeh gehoord, maar deze naam vergeet ik nu niet meer. Zoals je op de foto ziet: “finished in one day”, en dat ligt niet enkel aan het aantal pagina’s. Ze heeft een hele toegankelijke en geweldige schrijfstijl.
De spanning of het goed afloopt zorgt ervoor dat je wilt blijven lezen. Het switchen tussen heden en verleden is goed te volgen. Ik vond dit een mooi verhaal en ben blij dat ik dit in één adem door heb uitgelezen. Dichtslaan, overdenken en waarschijnlijk herlezen! 👌

Afgelopen Kerst lag Nultijd onder de boom, dus ik heb uiteraard nu hoge verwachtingen!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: