Recensie: Kader Abdolah – Spijkerschrift

Dit is nou echt een boek waarvan ik totaal niet wist wat ik kon verwachten. Net als vele andere boeken was Spijkerschrift ook een tip, en wat is het dan toch fijn als het een ‘succes’ is. En één ding is zeker….ik heb genoten van deze fantastische roman.

Aga Akbar, de doofstomme vader van Ismaiel, heeft tijdens zijn leven een boek geschreven in een zelfontworpen spijkerschrift. Na zijn dood in de Perzische bergen wordt het boek bij zijn naar Nederland gevluchte zoon bezorgd. Ismaiel probeert het leesbaar te maken, net zoals hij zijn vader vroeger verstaanbaar moest maken.

Kader Abdolah is een bekende auteur, maar waarvan ik nog niets had gelezen. Dat is nu dus voorbij, want ik wil méér!

Spijkerschrift is een fantastisch verhaal wat echt binnenkomt. Tevens beeldend geschreven en daar hou ik van. En of je je kan inleven in de personages is geen vraag die nodig is, want dat is zéér zeker het geval. Een prachtige vader-zoon roman die ik enkel kan aanraden!

Veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: