Recensie: Kees van Beijnum – 23 seconden

Wat een cover en wat een verhaal…TOP! Als ik deze tip niet van Marlies had gekregen had ik het boek niet gekocht. Dit ligt aan het feit dat ik over het algemeen dit ‘soort’ boeken niet lees.
Maar tja…als zij zo enthousiast is over 23 seconden, dan hoef ik daar niet lang over na te denken. Ik vertrouw namelijk volledig op de tips die ik van ‘mijn’ boekhandel krijg. Inmiddels heeft deze enorme pageturner dus een plek in de kast gekregen. En zo hoort het ook!

Twintig jaar na de geruchtmakende “hamermoord’ op haar moeder,
een Amsterdamse raamprostituee, keert de jonge schrijfster Anne
terug naar de Amsterdamse Wallen. Annes zoektocht naar de wortels van haar
eigen bestaan, werpen steeds meer vragen op over de moord op
haar moeder. Vastbesloten om het mysterie te ontrafelen, daalt
ze dieper en dieper af in de duistere wereld van haar verleden.
Als ze contact zoekt met de moordenaar, zijn de gevolgen niet
meer te overzien. De ontrafeling van het mysterie is verbluffend
knap verweven met het aangrijpende verhaal over de fotograaf
Hayo, Annes te jong gestorven jeugdliefde.

En ja hoor…ik bevond me dus écht op de Wallen in Amsterdam. Daar zorgde deze auteur wel voor. Ik heb een aantal jaren geleden een rondleiding gehad op de Wallen en dit leek wel een tweede, maar deze keer geschreven. Zó leuk!

Ik lees wel vaker een roman met een ‘zekere’ spanning dat het haast onmogelijk is om te stoppen, maar het is lang geleden dat ik een boek las met zó veel spanning. Daarom moest ik extra wennen aan het einde en omdat ik zo nieuwsgierig was naar de afloop las ik té snel. Hierdoor had ik een onbevredigend gevoel toen ik het uit had en daar baal ik altijd van.

Vervolgens heb ik dus in een ‘normaal’ tempo het laatste hoofdstuk opnieuw gelezen en wat was dát genieten. Zó gaaf! Nu hou ik enkel een goed gevoel over aan 23 seconden en kan ik wel zeggen dat dit verhaal ook écht een paar dagen is blijven hangen. Mijn verblijf op de Wallen duurde dus langer als gedacht 😉

Spannend, boeiend, meeslepend, mooi, maar vooral ook goed geschreven. Maak even tijd om snel naar de winkel te gaan!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: