Recensie: Lisa Wingate – Kinderen van de rivier

Lisa Wingate - Kinderen van de rivier
Lisa Wingate – Kinderen van de rivier

Dit boek heb ik gewonnen bij een actie van Uitgeverij Ambo Anthos. Kinderen van de rivier is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van weeshuisdirecteur Georgia Tann, die kinderen uit arme gezinnen ontvoerde en verkocht aan rijke families. Indrukwekkend en interessant verhaal, maar geen boek wat ik zelf zou aanschaffen…

De twaalfjarige Rill leidt met haar broertje en zusjes een zorgeloos leven op een woonboot aan de Mississippi. Dan slaat het noodlot toe: de kinderen worden ontvoerd en komen terecht in een weeshuis. Daar zijn ze overgeleverd aan de grillen van een wrede directrice. De jonge Rill doet er alles aan om haar broertje en zusjes bij elkaar te houden.
In het South Carolina van nu leidt de rijke Avery Stafford een geweldig leven. Een toevallige ontmoeting dwingt haar om haar familiegeschiedenis onder de loep te nemen, er blijkt meer verzwegen te zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Het verhaal springt van het heden naar het verleden. De hoofdstukken in het verleden spraken mij het meeste aan en vond ’t daarom ook jammer als er weer een hoofdstuk in het heden volgde. Heel afschuwelijk wat de kinderen hebben meegemaakt, maar het raakte mij niet.

Zéker geen slecht boek, maar voor mij is dit geen topper. Helaas…

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: