Recensie: Lucia van den Brink – Niemand zoals hij

In mijn post hiervoor heb je kunnen zien dat dit een recensie-exemplaar van uitgeverij Ambo|Anthos is. Je hoopt dan uiteraard dat je een mooi verhaal gaat (uit)lezen waar je een positieve recensie over kan schrijven, want eerlijk blijf ik altijd (al ben ik de ene keer uitvoeriger dan de andere keer 😉).

Wat een geluk heb ik gehad!!! 👍 Ik heb hiervan genoten en ik weet zeker dat veel andere lezers dat ook gaan doen. Een heel sterk debuut van Lucia van den Brink en op naar meer! 😍📖

‘Niemand zoals hij’ is een ontroerend verhaal over de reis van een eenzame kleindochter op zoek naar haar opa, vol karate en origami.

(volledige samenvatting 👉 hier)

Ik val in herhaling, maar ó wat is de cover met de kraanvogels en het roze/wit toch schitterend. Nu dat ik het boek heb gelezen is deze eens zo mooi. Hiervoor een dik compliment!

Niemand zoals hij is opgesplitst in twee verhaallijnen. Het leven van Renke en de reis naar haar zieke opa in Japan én de dagboekfragmenten van opa Pieter. Vanwege de korte hoofdstukken én het tempo waarmee het is geschreven leest het enorm vlot. Héérlijk is dat. Daar komt bij dat het zó mooi is, dat je ook snel verder wilt lezen!

Lucia geeft de lezer een inkijkje in de wereld van ALS. Ik ben daar gelukkig niet mee bekend, maar ze geeft naar mijn idee een goed beeld wat deze ziekte met een mens doet. Zowel het fysieke als psychische aspect. Knap. 👌

En de kraanvogels/origami…goed bedacht, super! ‘Vol’ karate vind ik meevallen, maar de karate is goed en mooi in het verhaal verwerkt.

De flaptekst had voor mij iets korter gemogen. Het geeft duidelijk weer waar het verhaal over gaat, maar ik hou ervan om verrast te worden en er wordt best veel prijsgegeven. Ik hou van kort en krachtig (qua flaptekst dan 😂).  Dit is natuurlijk een klein puntje. 😬

Een extra pluspunt vond ik het feit dat Renke een blogger is. Hoe belangrijk de social media voor haar is. Dit komt waarschijnlijk omdat ik daar zelf ook actief mee bezig ben. Leuk om te lezen dat ze er langzaamaan achter komt dat er méér is dan de likes en het delen van je leven en zet daar vast veel mensen over aan het denken.

De reis, schrijfstijl, liefde, kennismaking met origami en Japan, nieuwsgierigheid, rouwverwerking, hoop, vriendschap en nog véél meer aspecten zijn redenen om dit hele mooie boek te gaan lezen!

Een échte aanrader, dus veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: