Recensie: Martin Michael Driessen – Rivieren

Martin Michael Driessen - Rivieren
Martin Michael Driessen – Rivieren

Martin Michael Driessen: een auteur waar ik méér van wil en ga lezen! 😃

Rivieren werd me tot twee keer toe in een boekhandel aangeraden toen ik vol enthousiasme sprak over zijn andere roman De Pelikaan. Dus deze tip niet in de wind geslagen en het boek gekocht bij Van Someren in Zutphen!🛍

Het eerste verhaal gaat over een acteur die op een kanotocht in de Ardennen een catharsis zoekt voor zijn gefnuikte kunstenaarsleven en zijn niet te stuiten alcoholisme. In de volgende worden de levens van twee mannen, beiden vlotters, bepaald door de Main en de Rijn. En in de laatste vormt een Bretonse beek de grens tussen de landerijen van twee Franse families die al eeuwen in hevige rivaliteit leven.

De sfeer van en óp de rivier is in de verhalen goed om- en beschreven. De verhalen waren verschillend en verrassend en ik kon mezelf goed inleven in de personages.

Héérlijk om te lezen en opnieuw heb ik genoten van zijn schrijfstijl. Vlot, veel diepgang en goed.

Hij nam mij mee de Rivier op en ik voelde haast zelf het water💦👌

Veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: