Recensie: Murat Isik – Verloren grond

Murat Isik - Verloren grond
Murat Isik – Verloren grond

En ja hoor….de tweede roman die ik van Murat Isik heb gelezen is ook al zo super! 👍 Ik kan niet wachten tot zijn volgende roman uitkomt!

Oost-Turkije, jaren zestig. De dertienjarige Mehmet groeit op in een dorp dat ooit door de Armenen werd gesticht. Zijn zachtaardige vader, die in de Eerste Wereldoorlog bijna zijn hele familie verloor, is een geliefd verhalenverteller, zijn moeder een krachtige vrouw die door iedereen gevreesd wordt vanwege haar scherpe tong. Samen met Mehmets broer en zusje vormen ze een hecht gezin, maar daar komt abrupt verandering in als zijn vader een ongeluk krijgt met tragische gevolgen.

Dit boek gekocht op een lezing van Murat Isik bij de Bibliotheek in Oss. Wees onzichtbaar (zijn 2e roman) had ik gelezen en is prachtig, dus na afloop van de lezing Verloren grond gekocht. Dit boek gaat over een familie en hun lot over drie generaties. Een boeiende familiegeschiedenis. Zowel de wanhoop als de liefde voor elkaar is mooi beschreven. De personages, vooral die van Mehmet, worden heel goed weergegeven. Veel diepgang en ik was ook écht geraakt door dit verhaal.

Net als Wees onzichtbaar is dit een geweldig boek en een must-read!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: