Recensie: P.F. Thomése – De onderwaterzwemmer

P.F. Thomése - De onderwaterzwemmer
P.F. Thomése – De onderwaterzwemmer

Een boek waarvan ik totaal niet wist wat ik ervan moest verwachten, maar ó wat een beauty! 💓 Geen verhaal waar je pagina’s voor nodig hebt om erin te komen. Vanaf pagina 1 wil je maar één ding en dat is: verder lezen en vooral niet gestoord worden! 👍

Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten.

Ik kende deze auteur niet. De cover is apart kan ik wel zeggen. Ik vind ‘m niet mooi, maar tóch doet dit iets met je. Wat? 🤔 Dát kan ik dus niet benoemen. Na een paar keer het boek in de boekhandel vast te hebben gehouden (en weer teruggelegd 😀), ben ik toch maar even de recensies gaan lezen. Deze waren positief en ik werd enthousiast, dus bij het eerstvolgende bezoekje aan Derijks het boek op de toonbank gelegd! 🛍

Een roman in 3 delen. Daar kan ik veel over vertellen, maar gewoon gaan lezen zou ik zeggen. Een mooie en duidelijke opbouw. Vooral deel 1 (het verlies van zijn vader) vond ik best heftig. Kon me goed inleven in Tin.

De onderwaterzwemmer gaat over verlies en schuldgevoel en hoe bepalend dat kan zijn op het gebied van relatie/karakter en handelingen voor de rest van je leven. Dit wordt op een hele goede manier uitgewerkt. Heel knap. Een prachtig en spannend boek!👌

P.F. Thomése heeft een toegankelijke schrijfstijl en ik ga zéker in de toekomst méér van hem lezen. Kortom: AANRADER!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

1 gedachte over “Recensie: P.F. Thomése – De onderwaterzwemmer”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: