Recensie: Paolo Cognetti – De acht bergen

WAUW, wat een boek! Inmiddels een paar weken verder en ik denk nog steeds aan dit prachtige verhaal. 238 pagina’s en allemaal even mooi! Een pareltje noemen ze dat 😍

Voor wat betreft de inhoud van het boek neem ik de tekst over die op de achterflap staat…mooi én ’t maakt nieuwsgierig 😉

In De acht bergen beschrijft Paolo Cognetti de levenslange zoektocht van twee vrienden naar het geluk. Het is een indringend en klassiek verhaal, gesitueerd in de Italiaanse Alpen, over de ongenaakbaarheid van de natuur en het lot, over het leven, de liefde en de dood.

Het verhaal gaat over Pietro. Hij vertrekt met zijn ouders naar het bergdorpje Grana. Zijn vader, waar hij een minder goede verstandshouding mee heeft, verblijft veel in Milaan en komt in het weekend ook in de bergen.

Alleen de beschrijving van de natuur en de bergen is al geweldig. Paolo omschrijft dit zó mooi dat het lijkt alsof je daar zelf bent. De vriendschap, en het ontstaan daarvan, tussen Pietro en Bruno is mooi, maar ook bijzonder.

Soms heb ik het idee dat we elkaar al een eeuwigheid kennen, maar als ik erover nadenk weet ik bijna niks van hem.

De acht bergen zet je ook af en toe aan het nadenken. Dit in verband met herkenbare situaties/omstandigheden, zowel over het leven, de familiebanden, maar vooral over vriendschap!

Kortom: een meeslepend boek met veel diepgang en wat in iedere boekenkast hoort te staan!

Mijn zomer, mijn vriend, mijn bergen!

Veel leesplezier zou ik zeggen!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: