Recensie: Per Petterson – Twee wegen

Per Petterson - Twee wegen
Per Petterson – Twee wegen

Wat een enorm mooi boek! Op naar de winkel zou ik zeggen!๐Ÿƒ๐Ÿปโ€โ™€๏ธ

Twee mannen komen elkaar tegen op een brug. Er volgt een ongemakkelijk gesprek: Tommy en Jim waren vroeger vrienden, maar hebben elkaar al vijfendertig jaar niet meer gezien. Door deze toevallige ontmoeting komen herinneringen uit hun jeugd naar boven, toen ze allebei opgroeiden in een gebroken gezin en kracht putten uit hun vriendschap. Tommy en Jim zijn ieder hun eigen weg gegaan, maar kunnen niet aan hun veelbewogen verleden ontsnappen.

Twee wegen is mijn eerste boek wat ik heb gelezen van Per Petterson en ik heb hiervan genoten!

Het verhaal springt van het heden naar het verleden, van Jim naar Tommy en natuurlijk ook naar derden. Het is zรฉker niet verwarrend geschreven, maar je moet daar uiteraard wel van houden. Normaal gesproken doe ik dat niet, maar blijkbaar heeft Per dit verhaal op zo’n manier geschreven dat ik het niet storend vond. Zegt dus iets over zijn schrijfstijl รฉn het verhaal natuurlijk๐Ÿ˜‰.

Ben je een liefhebber van verhalen over een vriendschap, zoals ik dat ben, dan is Twee wegen een รฉchte aanrader!๐Ÿ’š Een vriendschap kan geweldig, mooi en intens zijn, maar kan ook verdriet met zich meebrengen. Dit beschrijft deze auteur op een hele mooie manier!๐Ÿ‘Œ

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: