Recensie: Rachel Joyce – Het liefdeslied van Queenie

Rachel Joyce - Het liefdeslied van Queenie
Rachel Joyce – Het liefdeslied van Queenie

Deze roman is de ‘keerzijde’ (metgezel) van De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry. De tip is wél om ze meteen achter elkaar te lezen. Heb ik niet gedaan en is zéker niet noodzakelijk, maar wel het leukste. Ik heb dit boek op vakantie gelezen en ik kan wéér zeggen dat ik blij ben met deze aanschaf. Prachtig! 👌😃

Een hartverwarmende en ontroerende roman over de vriendschap tussen twee oude mensen.

Wanneer Queenie Hennessy te horen krijgt dat Harold Fry dwars door Engeland loopt en op weg is naar háár, is ze verbijsterd. Ze had in haar brief uitgelegd dat ze ging sterven, en tijd om op hem te wachten heeft ze niet meer. Een vrijwilliger bij het hospice stelt voor dat ze Harold nog een brief schrijft, waarin ze alles aan hem vertelt. Waarom ze twintig jaar geleden verdween zonder vaarwel te zeggen. Hoe Harold haar leven heeft veranderd, en zij zonder dat hij het doorhad het zijne.

Wat je NIET moet doen, is de twee boeken met elkaar vergelijken. Je bent vaak geneigd om dat te doen, maar dat zou in dit geval jammer zijn. Het liefdeslied van Queenie is het verhaal van háár kant. Qua opzet zou je ’t kunnen vergelijken met de eerste twee boeken van Jane Gardam (ook échte aanraders).

Harold, dit is mijn tweede brief aan jou en deze keer zal het anders zijn. Al twintig jaar zitten de geheimen in mij opgesloten en ik moet ze loslaten voordat het te laat is. – Queenie

Heden en verleden worden afgewisseld, maar dat is zéker niet verwarrend. Dit verhaal is ook weer ontroerend, mooi en humoristisch.

Koop deze 2 delen en geniet van jouw leesuurtjes (al zullen dat er niet veel zijn, want ze lezen als een trein😄).

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: