Recensie: Sara Gruen – Water voor de olifanten

Water voor de olifanten is uit. Poeh, poeh…wat een verhaal zeg. Over het plot maar niet te spreken 👉 fantastisch. De recensies van dit boek zijn enkel positief. Je leest niets anders dan goeds. Heel eentonig, maar ik kan daar geen verandering in brengen. Dus daar gaan we dan. 😉

Wanneer zijn ouders om het leven komen, sluit Jacob zich aan bij een rondreizend circus. Een wonderbaarlijke wereld vol spanning, verdriet, woede en passie, met zijn eigen regels en wetten. Een wereld die voor Jacob een toevluchtsoord en een nachtmerrie tegelijk zal worden.

Jaja…je leest het goed. Een verhaal wat zich afspeelt rondom een rondreizend circus. Wat kun je dan verwachten denk je misschien. Nou, ik kan alleen maar zeggen: alles. En met alles bedoel ik emoties zoals verdriet, verraad, maar ook niet te vergeten geluk en liefde. Alle aspecten van het leven eigenlijk. Heerlijk dit soort verhalen.
Ik moet ook niet vergeten te zeggen dat het ook nog eens ontzettend mooi en goed geschreven is. Leest vlot, maar wel een roman met veel diepgang.

Ik vond Water voor de olifanten een aangrijpend verhaal wat ook écht blijft hangen. Ik kon althans niet meteen aan een nieuw boek beginnen en dat zegt meestal al genoeg.

Veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: