Recensie: Stephan Enter – Grip

Stephan Enter - Grip
Stephan Enter – Grip

In één woord: fenomenaal!

Dat zijn de woorden die recensent L.A.A. Kruse gebruikt op bol.com en ik kan niet anders doen dan dit beamen. Grip won de Gouden Boekenuil Lezersjury 2012 en dat is méér dan terecht. Wauw 👌

Twintig jaar na hun studententijd en eerste kennismaking in alpinistenkringen zullen Vincent, Martin, Paul en Lotte elkaar terugzien. Een incident op de Lofoten, boven de poolcirkel, stuurde hun leven op dramatische wijze. Er bestaat echter nog altijd verwarring over wat destijds precies is voorgevallen, en in de aanloop naar de voorgenomen reünie wordt het verleden voor ieder van de groep in een nieuw en soms ontluisterend perspectief geplaatst.

Grip gaat over vriendschap, over reizen, over zelfinzicht, over vergankelijkheid en over de moeilijke en soms pijnlijke vraag of je het leven leidt dat je had willen leiden. Of de keuzes die je maakte wel jouw keuzes waren. Hoe het beeld dat je hebt van de ander zich tot die ander verhoudt

Dit boek heb ik gekocht bij de geweldige boekhandel Dekker vd Vegt in Nijmegen. Grip stond al lang op mijn lijstje en nu heb ik ‘m dan éindelijk gelezen.

Het verhaal is geschreven vanuit verschillende perspectieven. Vooral deel 1 (vanuit het perspectief van Paul) vond ik een heel mooi deel. Ik heb genoten van het taalgebruik van deze auteur, maar vooral ook hoe beeldend dit is geschreven. Heel mooi. Het verhaal heeft ook nog eens veel diepgang, is spannend en het plot 👉 fantastisch.

Kortom: Grip MOET je gewoon gaan lezen en daarna in laten dalen.

Veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: