Recensie: Taylor Jenkins Reid – De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

(samenvatting staat vanwege de lengte onderaan)

Dé verrassing van 2020! 😱 Dat zijn mijn eerste woorden als dit boek ter sprake komt. Zoals jullie weten lees ik over het algemeen literaire romans en af en toe maak ik een uitstapje richting het genre feelgood. Meestal ‘pakt’ dat ook goed uit en deze roman is daar een heel goed voorbeeld van.

De boekhandel had De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo als leesexemplaar ontvangen en Marlies (leest normaal gesproken ook enkel literaire romans) was dolenthousiast hierover. Je kunt je voorstellen dat ik enigszins verbaasd was toen ik de inhoud las, maarrrrrrrr….ik móest dit lezen en wat ben ik daar blij mee! Een toppertje noemen we dit. 😍

De cover vind ik mooi en past perfect bij het verhaal. Complimenten dus voor de uitgeverij!

Buiten dat het voor mij dé verrassing van 2020 was, kan ik ook zeggen dat deze roman dé pageturner van vorig jaar was. Tjee, wat heb ik dit boek snel uitgelezen (eigenlijk jammer). Vooral in tijden als je heerlijke ontspanning kunt gebruiken is dit een ideaal boek.

Maar het is niet enkel ontspanning, want Taylor heeft er geen ‘simpel’ verhaal van gemaakt. Ik vind dat het verhaal goed en mooi in elkaar zit met interessante plotwendingen. Ik vond het op bepaalde momenten ook emotioneel (al ben ik dat best gauw, maar toch😉).

Ik heb nu dus kennisgemaakt met haar fijne en toegankelijke schrijfstijl en ik kan alleen maar zeggen dat ik meer van haar werk wil en ga lezen. Ik ben écht nieuwsgierig geworden.

Omdat ik nu al tweemaal gezegd heb dat dit een verrassing was, ga ik ook niet uitweiden over het verhaal. Koop, ongeacht het genre wat je normaal gesproken leest, deze hele fijne roman en ik weet zeker dat je net als ik enorm gaat genieten.

Alvast veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Hollywoodfilm-icoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf. Vastberaden grijpt ze deze kans om naam te maken.

In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luistert Monique gefascineerd naar haar verhaal. Over het begin van haar carrière in de jaren vijftig wanneer ze naar Los Angeles trekt, tot aan haar onverwachte besluit om de spotlights de rug toe te keren in de jaren tachtig. Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen de twee vrouwen wordt steeds sterker, en naarmate het verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: