Recensie: Tim Krabbé – Het gouden ei

Tim Krabbé - Het gouden ei
Tim Krabbé – Het gouden ei

Dát was even totaal iets anders, maar ik heb het verhaal met plezier gelezen! Dit boekje gekocht op de boekenbeurs en in een hele korte tijd uitgelezen. Tja, wat wil je ook met maar krap 100 pagina’s.😄

Rex stond weer op en liep naar de auto. Hij pakte het polaroidtoestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zo meteen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: total-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chaufferen. De foto aan een punt houdend keek hij hoe het total-station en de geparkeerde auto’s, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.

Zoals men zegt: “het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit”. En dat is bij Het gouden ei zéker van toepassing. Weinig pagina’s, maar het verhaal zit goed in elkaar. Spannend, heerlijk geschreven en ik wilde het niet wegleggen!

Veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: