Recensie: Willy Vlautin – Laat me niet vallen

Willy Vlautin - Laat me niet vallen
Willy Vlautin – Laat me niet vallen

Laat me niet vallen is zo’n boek dat je iemand bijna wil dwingen om het te lezen. Een pareltje noemen ze dat👌

Horace is een gevoelige jongen die op de Little Resse Ranch woont, ver van de bewoonde wereld. Als tiener werd hij in huis genomen door het echtpaar Reese, nu in de zeventig. Hun wens is dat Horace de ranch later overneemt, maar Horace verlangt ernaar professioneel bokser te worden en weet dat hij de ranch moet verlaten om zijn droom waar te maken…

Boek van de maand bij De wereld draait door! Dit boek is uiteraard niet voor niks uitgekozen, maar als je dan de cover ziet….bokshandschoenen? Droom om professioneel bokser te worden? Nou, dat gaf bij mij wel de nodige twijfel🤔. De medewerksters van de boekhandel waren enorm enthousiast over dit boek en dan zijn bij mij de twijfels snel verdwenen. Dus op naar de kassa😃. Dat ik überhaupt over dit boek heb getwijfeld is onvoorstelbaar, want ’t is schitterend.

Klinkt misschien apart, maar je hoeft niks om boksen te geven of er verstand van te hebben. Het verhaal gaat namelijk vooral over de wil en het verlangen om een droom, in dit geval profbokser worden, waar te maken. Je leest wat Horace heeft moeten achterlaten, opofferen en doorstaan om dit te realiseren.

Hoe ’t de familie Reese vergaat zonder de aanwezigheid van Horace blijf je volgen. Mooi om te lezen over de band die zij met de jaren met Horace hebben opgebouwd en hoe zij Horace onvoorwaardelijk steunen.

Vooral de laatste hoofdstukken waren heftig, maar zó mooi ge- en beschreven😪.

Geen must-read, maar een must-have!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Willy Vlautin - Laat me niet vallen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: